Ansökan

Finns det en utbildning eller kurs som du drömmer om att gå, men där din ekonomiska situation är ett hinder? Då ska du ansöka om att få ta del av UtbildningsStiftelsens utbildningsstipendium.

Förverkliga dina utbildningsdrömmar,
anmäl ditt intresse här!

Bakgrund

UtbildningsStiftelsen samarbetar med skolor och utbildningsföretag i Sverige i syfte att göra utbildning tillgänglig för dem som idag hindras av sina ekonomiska möjligheter. UtbildningsStiftelsen erbjuder idag hjälp och ekonomiskt stöd i stipendieform för betald nationell utbildning. Vi verkar för att fler ska ta steget att utbilda sig mer och du kan därför inte ha påbörjat eller vara anmäld till den utbildning du söker stipendium för. 

UtbildningsStiftelsen verkar för att nå brett och ger hellre mindre stipendier till fler än tvärt om. I de flesta fall omfattar stipendiet 20-30 procent av kostnaden för utbildningen. Men det beror på förutsättningar, utbildningens totala kostnad och ömmande omständigheter. Alla ansökningar behandlas individuellt.

Intresseanmälan kan göras när som helst, av vem som helst, året runt. Du får då information om hur du ansöker. Alla ansökningar hanteras löpande och vi delar i snitt ut ett stipendium i veckan. 

Du kontaktas av en handläggare sedan när din ansökan ska göras. 

Skulle du inte erhålla ett stipendium vid din första ansökan så kommer vi att med ditt samtycke att spara din ansökan för urval till nästa omgång. Detta gör det möjligt för dig att erhålla stipendium vid ett senare tillfälle.

Ansöka om information redan idag!

Anmäl ditt intresse här!Fill out my online form